Stor manifestation i Stockholm – för ett förbud mot rasistisk organisering

6 oktober 2017

På söndag bjuder Make Equal, Skiftet samt ett tiotal andra organisationer in till en manifestation i Stockholm. Budskapet? Förbjud rasistisk organisering! Efter manifestationen kommer en namninsamling med över 33 000 underteckningar att överlämnas till regeringen. I somras tog Make Equal tillsammans med ett 70-tal andra organisationer ställning för lagstiftning mot rasistiska organisationer i form av en debattartikel, en skoinstallation i Almedalen och kampanjen #ochjagprotesterade. Efter diskussionerna kring Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i samband med Bokmässan gav Stefan Löfven justitie- och inrikesminister Morgan Johansson i uppgift att se över frågan om nuvarande lagstiftning.
Att polisen gång på gång låter nazistorganisationer demonstrera är ett bevis för att den lagstiftning vi har idag är för godtycklig. Vi vill att Sverige ska införa ett förbud mot rasistisk organisering, i enlighet med FN:s konvention för avskaffandet av alla former av rasism och Regeringsformen, säger Kristina Wicksell från jämlikhetsstiftelsen Make Equal.
Bland medarrangörerna till manifestationen ses bland annat Teskedsorden, Individuell Människohjälp, Raoul Wallenberg Academy, Judiska ungdomsförbundet och Föreningen Förintelsens överlevare. På manifestationen framträder såväl politiker som konstnärer och aktivister. Över 1000 personer förväntas delta under manifestationen som går av stapeln klockan 14:00 på Medborgarplatsen i Stockholm nu på söndag (8 oktober). Kontakt: Kristina Wicksell, , 070 644 08 62