Stöd till studie om jämställdhet inom psykvården

3 maj 2016

Sofia Jonsson från Linköping är en av de många unga som tog chansen att förverkliga sitt projekt för ett mer jämställt samhälle. Projektet Jämställdhet inom psykvården NU! tilldelas nu 15 000 kronor och en handplockad mentor av Make Equal Projects.
Jag vill genomföra det här projektet då jag är intresserad av att ta reda på hur upplevelsen av psykvården eventuellt skiljer sig mellan heterosexuella och HBTQ-personer, säger projektledare Sofia Jonsson.
Syftet med projektet är att fler ska få upp ögonen för jämställdhetsfrågan inom psykvården för att i förlängningen få till en bättre vård och ett bättre bemötande av psykiskt sjuka. Målet är även att skapa en diskussion och få upp frågan på agendan hos politiker och vårdorganisationer för att uppnå en långsiktig förändring.
Min förhoppning är att med min forskning kunna publicera tydliga resultat tillgängliga för landsting, vårdenheter, politiker och allmänheten – för att fler ska få upp ögonen för jämställdhetsfrågan inom denna utsatta målgrupp och framförallt så att förändring kan ske, fortsätter Sofia Jonsson.
Make Equal Projects är ett projekt som är till för att unga som brinner för jämställdhet ska få möjlighet att genomföra sina idéer och vara med i förändringen mot ett jämlikt och jämställt samhälle. Projektet drivs av Make Equal och finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor, MUCF.