fbpx

OM OSS

VAD VI GÖR

Vi gör vad vi heter. Vi utbildar verksamheter, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Vi är en lösningsfokuserad röst i debatten och har via våra kampanjer nått över 100 miljoner personer världen över med våra budskap. Vi ligger bakom satsningar som Fatta, #killmiddag och #ochjagprotesterade.

VILKA VI ÄR

Vi är lösningsfokuserade jämlikhetskonsulter som jobbar för – och uppmanar till – praktiskt jämlikhetsarbete. Vi har kontor i Stockholm och tar uppdrag i hela landet.

VÅR HISTORIA

Make Equal är en stiftelse som grundades 2010 av Ida Östensson. Stiftelsen hette då Crossing Boarders men bytte namn våren 2016.

Läs vår verksamhetsberättelse från 2018.

VÅRA VÄRDEORD

Make Equals värdegrund är basen för all vår verksamhet. Den beskriver inte bara vad vi står för utan också vår inriktning och strävan att utveckla organisationen och vår verksamhet.

Vår värdegrund bygger på våra tre värdeord: inkluderande, lösningsfokuserade och utmanande. Detta är perspektiv och förhållningssätt som ska genomsyra hur vi agerar internt och externt. De ska vara grunden för hur vi till exempel jobbar med verksamhetsplanering, rekrytering, delningar i sociala medier, utbildningar och opinionsbildning. De ska guida oss i våra samarbeten, hur vi håller möten och i våra val av framtida satsningar. Vi använder värdeorden som en checklista för att stämma av att det vi gör lever upp till vår värdegrund.

 

Inkluderande
Vi skapar bästa möjliga förutsättningar för deltagande genom att utgå från att alla vi möter har unika förutsättningar, behov och kapaciteter.

 

Lösningsfokuserade
Vi ger praktiska verktyg och går från problem till lösningar.

 

Utmanande
Vi utmanar normer, flyttar fokus och breddar perspektiven.

MEDARBETARE

Här kan du läsa om vår personal. Kontaktuppgifter finns under kontakt.

Kim Hof

Marknadsstrateg och jämlikhetskonsult

Utvecklingsstrateg med ansvar för marknadskommunikation och digitala verktyg. Som jämlikhetskonsult föreläser, processleder och metodutvecklar Kim lösningsfokuserat material.

Malin Averstad Ryd

Uppdragssamordnare och jämlikhetskonsult

Malin är genusvetare med pedagogisk bakgrund. Malin är aktiv med förtroendeuppdrag inom ideell verksamhet med fokus på integration och har tidigare jobbat med barn och unga inom både skola, kolloverksamhet och personlig assistans.

Kristina Wicksell Bukhari

Kommunikatör och jämlikhetskonsult

Vass debattör och en fena på att göra komplexa frågor lättillgängliga så att de kan engagera den breda massan. Arbetar som Make Equals kommunikatör och är också en av våra mest anlitade föreläsare.

Frida Hasselblad

VD och jämlikhetskonsult

Statsvetare och författare till den prisbelönta rapporten “Ännu en dammsamlare i bokhyllan?” om skolors likabehandlingsplaner. Förutom att Frida arbetar med vår verksamhetsplanering, budget och personalfrågor, är hon också föreläsare och jämlikhetskonsult.

Ida Östensson

Ordförande och jämlikhetskonsult

Grundare av Make Equal, medgrundare till Fatta-rörelsen, hjärnan bakom #Killmiddag och författare till boken Allt vi inte pratar om. Ida är talesperson för Make Equal och en uppskattad röst i samhällsdebatten.

Maria Johansson

Projektledare och jämlikhetskonsult

Förändringsskapande visionär som brinner för ett samhälle för alla. Maria har lång erfarenhet av att arbeta med funktionshinderperspektivet och är en känd profil för tillgänglighet.

Johan Pettersson

Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Johan är stats- och genusvetare med en pedagogisk bakgrund i skolans värld. Frågor som rör makt, maskulinitet och våld är även hans huvudsakliga intresseområde.

Tilda Karlsson

Grafisk formgivare

Tilda har bakgrund inom arkitektur. Brinner för praktiskt jämställdhetsarbete och har lång erfarenhet inom tjej- och ungdomsjoursrörelsen. Jobbar med grafisk design som en del av Make Equals kommunikationsteam.

Emma Isberg

Grafisk formgivare

Emma har en examen i produktdesign och använder sina designkunskaper som verktyg för att lyfta jämlikhetsfrågor; digitalt, i tryck, rörligt och som produkter. Jobbar med grafisk design som en del av Make Equals kommunikationsteam.

Armina Etminan - tjänstledig

Strategisk ledare uppdrag och jämlikhetskonsult

Ansvarig för uppdragsverksamheten på Make Equal där hon utvecklar metoder och koncept samt föreläser och processleder. Armina har förmåga att på ett skickligt och pedagogiskt sätt skapa engagemang och framåtsyftande förändringsprocesser, både i det vardagen och i det strategiskt långsiktiga arbetet.

Henrik Teljfors - tjänstledig

Projektledare och föreläsare

Henrik har arbetat länge med fotboll på olika nivåer. I sitt tidigare arbete på Korpen Stockholm var han ansvarig för korpfotboll och inkluderande idrott. Han brinner för jämställdhet, integration och killmiddagar.

Yousef Lebbad - tjänstledig

Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Kultur- och genusvetare. Arbetar med Make Equals olika projektsatsningar och brinner för transfrågor och internetkultur.

All personal nås genom fornamn@makeequal.se

Styrelse

Magnus Larsson

Styrelseledamot

VD Rebtel, tidigare Sverigechef för Comviq

Maria Arnholm

Styrelseledamot

Riksdagsledamot, partisekreterare Liberalerna och tidigare jämställdhetsminister

Leila Swärd Ramberg

Styrelseledamot

Jurist, driver egen konsult- och investeringsverksamhet

Johanna Hallin

Styrelseledamot

VD för Srey, grundare och ordförande Inter Business Initiative

Tanvir Mansur

Styrelseledamot

Frilansskribent och podcastproducent

Ida Östensson

Styrelseordförande

Grundare och ordförande Make Equal