OM OSS

VAD VI GÖR

Vi gör vad vi heter. Vi utbildar verksamheter, utan pekpinnar, med fokus på att fler ska vilja och kunna engagera sig. Vi är en lösningsfokuserad röst i debatten och har via våra kampanjer nått över 100 miljoner personer världen över med våra budskap. Vi ligger bakom satsningar som Fatta, #killmiddag och #ochjagprotesterade.

VILKA VI ÄR

Vi är lösningsfokuserade jämlikhetskonsulter som jobbar för – och uppmanar till – praktiskt jämlikhetsarbete. Vi har kontor i Stockholm och i Umeå men tar uppdrag i hela landet.

VÅR HISTORIA

Make Equal är en stiftelse som grundades 2010 av Ida Östensson. Stiftelsen hette då Crossing Boarders men bytte namn våren 2016.

VÅRA VÄRDEORD

Make Equals värdegrund är basen för all vår verksamhet. Den beskriver inte bara vad vi står för utan också vår inriktning och strävan att utveckla organisationen och vår verksamhet.

Vår värdegrund bygger på våra tre värdeord: inkluderande, lösningsfokuserade och utmanande. Detta är perspektiv och förhållningssätt som ska genomsyra hur vi agerar internt och externt. De ska vara grunden för hur vi till exempel jobbar med verksamhetsplanering, rekrytering, delningar i sociala medier, utbildningar och opinionsbildning. De ska guida oss i våra samarbeten, hur vi håller möten och i våra val av framtida satsningar. Vi använder värdeorden som en checklista för att stämma av att det vi gör lever upp till vår värdegrund.

 

Inkluderande
Vi skapar bästa möjliga förutsättningar för deltagande genom att utgå från att alla vi möter har unika förutsättningar, behov och kapaciteter.

 

Lösningsfokuserade
Vi ger praktiska verktyg och går från problem till lösningar.

 

Utmanande
Vi utmanar normer, flyttar fokus och breddar perspektiven.

MEDARBETARE

Make Equal har två kontor, ett i Stockholm och ett i Umeå. Här kan du läsa om vår personal. Kontaktuppgifter finns under kontakt.

Yousef Lebbad, Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Kultur- och genusvetare. Arbetar med Make Equals olika projektsatsningar och brinner för transfrågor och internetkultur.

Kristina Wicksell, strategisk ledare kommunikation och jämlikhetskonsult

Vass debattör och en fena på att göra komplexa frågor lättillgängliga så att de kan engagera den breda massan. Arbetar som Make Equals kommunikatör och är också en av våra mest anlitade föreläsare.

Niklas Berg, Ansvarig jämlikhetsanalyser och jämlikhetskonsult

Stats- och genusvetare som både arbetar med våra jämlikhetsanalyser och som lärare på Make Equal Academy. Är dessutom självlärd programmerare och utvecklare av Make Equal Analytics.

Armina Etminan, strategisk ledare uppdrag och jämlikhetskonsult

Ansvarig för utbildningsverksamheten på Make Equal där hon utvecklar metoder och koncept samt föreläser och processleder. Armina har förmåga att på ett skickligt och pedagogiskt sätt skapa engagemang och framåtsyftande förändringsprocesser, både i det vardagen och i det strategiskt långsiktiga arbetet.

Kim Hof, operativ ledare uppdrag och jämlikhetskonsult

Statsvetare med genusteoretisk spets och den som samordnar våra uppdrag och utbildningsinsatser. Kim föreläser, processleder och är proffs på att bygga interaktivt innehåll.

Frida Hasselblad, VD och jämlikhetskonsult

Statsvetare och författare till den prisbelönta rapporten “Ännu en dammsamlare i bokhyllan?” om skolors likabehandlingsplaner. Förutom att hon arbetar med vår verksamhetsplanering, budget och personalfrågor, är hon också föreläsare och jämlikhetskonsult.

Ida Östensson, Ordförande och jämlikhetskonsult (föräldraledig)

Grundare av Make Equal, medgrundare till Fatta-rörelsen, hjärnan bakom #Killmiddag och författare till boken Allt vi inte pratar om. Ida är talesperson för Make Equal och en uppskattad röst i samhällsdebatten.

Maria Johansson, Projektledare och jämlikhetskonsult

Förändringsskapande visionär som brinner för ett samhälle för alla. Har lång erfarenhet av att arbeta med funktionshinderperspektivet och är en känd profil för tillgänglighet.

Henrik Teljfors, Projektledare och föreläsare

Henrik har arbetat länge med fotboll på olika nivåer. I sitt tidigare arbete på Korpen Stockholm var han ansvarig för korpfotboll och inkluderande idrott. Han brinner för jämställdhet, integration och killmiddagar.

Malin Averstad Ryd, Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Malin är genusvetare med pedagogisk bakgrund. Malin är aktiv med förtroendeuppdrag inom ideell verksamhet med fokus på integration och har tidigare jobbat med barn och unga inom både skola, kolloverksamhet och personlig assistans.

Johan Pettersson, Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Johan är stats- och genusvetare med en pedagogisk bakgrund i skolans värld. Frågor som rör makt, maskulinitet och våld är även hans huvudsakliga intresseområde.

Emelie Karinsdotter, Projektmedarbetare och jämlikhetskonsult

Emelie är genusvetare med spetskompetens inom hbtq-frågor och normkritiska perspektiv. Emelie har bred erfarenhet av att opinionsbilda och att leda verksamheter framåt i förändringsarbete.

SARA SJÖLANDER, projektmedarbetare och föreläsare

Sara har pluggat globala studier och håller på och ta en master i genusvetenskap. Hon har föreläst mycket om rasism, sex och vithetsnormer och är mest intresserad av att arbeta med intersektionella perspektiv.

All personal nås genom fornamn@makeequal.se

STYRELSE

Magnus Larsson, Styrelseledamot

VD Rebtel, tidigare Sverigechef för Comviq

Maria Arnholm, Styrelseledamot

Riksdagsledamot, partisekreterare Liberalerna och tidigare jämställdhetsminister

Leila Swärd Ramberg, Styrelseledamot

Jurist, driver egen konsult- och investeringsverksamhet

Johanna Hallin, Styrelseledamot

VD för Srey, grundare och ordförande Inter Business Initiative

Tanvir Mansur, Styrelseledamot

Frilansskribent och podcastproducent

Ida Östensson, Styrelseordförande

Grundare och ordförande Make Equal