Make Equal <3 Equality Check

Vi har tävlat mot varandra i längdskidor under årtionden. Nu tar vi nästa steg genom ett nytt samarbete med en norsk systerorganisation med det gemensamma målet att öka jämlikhet och transparens på arbetsplatser.

Vi på Make Equal är stolta och glada över att få berätta att vi inlett ett samarbete med den norska organisationen Equality Check som på kort tid lyckats väcka opinion kring, och skapa verktyg för, ökad transparens och jämlikhet på norska arbetsplatser. Kärnan i verksamheten är plattformen Equalitycheck.it som ger individer möjlighet att utvärdera sin arbetsplats kopplat till jämlikhet och inkludering. Nu krokar vi på Make Equal arm med dem och tar tjänsten till Sverige.

Våra två organisationerna har mer gemensamt än sina liknande namn – inte minst sin delade målbild om att skapa bättre arbetsplatser där fler kan nå sin fulla potential.

“Detta partnerskap kommer bidra till att sätta jämlikhet och mångfald på agendan på arbetsplatser i både Sverige och Norge”, säger Marie Louise Sunde, VD och medgrundare av Equality Check. “Vi ser otaliga synergier och hur vi gemensamt kan stötta arbetsplatser i att bli mer transparenta. Vi är övertygade om att vårt partnerskap kommer att leda till nöjdare arbetstagare i såväl Norge som Sverige”, fortsätter Sunde.

Tillsammans inleder Make Equal och Equality Check ett samarbete i sina hemländer under 2020 för att framöver fortsätta bortom dess gränser och ut i resten av Europa.