Make Equal lanserar “Tala är silver, göra är guld”

22 januari 2016

Make Equal, som tidigare gick under namnet Crossing Boarders, är en stiftelse som arbetar för ett jämlikt samhälle. I samband med namnbytet lanserar Make Equal kampanjen “Tala är silver, göra är guld” där de samlar in svenska folkets röster om vad som behöver göras jämlikt, för att tillsammans ta fram lösningsfokuserade insatser.
– Att arbeta för ett jämlikt samhälle går inte att göra ensam. Vi behöver kraftsamla, enas och faktiskt börja göra. Tala är silver men att göra är guld, säger Alexandra Pascalidou som stöttar kampanjen.
Make Equal, tidigare Crossing Boarders, bytte namn nu i dagarna för att förtydliga vad de står för och vad de vill uppnå. Genom kampanjen “Tala är silver, göra är guld” vill Make Equal att fler ska agera.
– Idag vet vi för mycket om ojämlikhet för att göra så lite. Vi pratar om det och säger att det är ett problem men vi sätter sällan in resurser och gör förändringen på riktigt. Vi kan inte bara prata, det är dags att faktiskt börja göra samhället mer jämlikt i praktiken, säger Ida Östensson, grundare till Make Equal.
Stiftelsen arbetar med att sprida kunskap om praktiska metoder och driva på utvecklingen för att göra företag och andra organisationer mer jämlika. Make Equal menar att det går att göra samhället jämlikt - om alla är med. Kampanjen är ett steg i den riktningen. Läs mer om kampanjen på www.makeequal.se/tiga-ar-silver-gora-ar-guld.