Make Equal – en av fem sociala innovationer som lyfts fram i ny bok

10 oktober 2017

Den 14 november på årets Social Innovation Summit lanseras boken ”100 sociala innovationer”.  Men redan nu smyglanseras några av de initiativ som finns i boken, där Make Equal lyfts tillsammans som en av fem goda exempel på sociala innovationer i Sverige. Under två års tid har Mötesplats för social innovation arbetat med att sammanställa några av de sociala innovationer som de tror har potential att förändra Sverige. Förutom Make Equal lyfts Idrott utan gränser, Invitationsdepartementet, Karma och Missing People. Dessa är fem av de totalt 100 sociala innovationer som kommer att ha en plats i boken ”100 sociala innovationer” och som kommer att finnas med på plats under lanseringen vid årets Social Innovation Summit.
De är alla exempel på hur social innovation har en fantastisk potential i att adressera några av våra viktigaste samhällsfrågor just nu, såsom hälsa, jämställdhet, matsvinn och integration, säger Erika Augustinsson på Mötesplats Social Innovation (MSI).
Syftet med satsningen ”100 sociala innovationer” är att lyfta fram goda exempel som kan användas som inspiration och kunskapsbas för alla som på olika sätt vill arbeta med att främja utvecklingen av social innovation i Sverige. Goda exempel som på olika sätt belyser sociala innovationers potential att lösa samhällsutmaningar.
Vi kämpar alltid för att hitta nya innovativa, interaktiva och engagerande sätt att skapa rörelser för förändring. Vi är glada att Mötesplats Social Innovation sett det och vill uppmärksamma oss som ett gott exempel! Säger Frida Hasselblad, VD Make Equal.
Presskontakt: Frida Hasselblad VD Make Equal 073 983 47 32 Rebecca Allen Lamptey Redaktör och kommunikation - Mötesplats Social Innovation 070-429 12 92 Följ #100socinn på twitter och på facebook Läs allt om 100 sociala innovationer Läs mer och anmäl dig till Social Innovation Summit   collage