MAKE EQUAL BJUDER IN 100 FÖRETAG EFTER #METOO-KAMPANJEN

31 oktober 2017

Under hashtagen #metoo har tusentals svenska kvinnor delat med sig av sina upplevelser av sexuella trakasserier, övergrepp och våld. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och de allra flesta vill nu gå från ord till handling.   Jämlikhetsstiftelsen Make Equal har under de veckorna samlat in och sammanställt tips från över tusen män för att bryta destruktiva livsmönster och främja en samtyckeskultur. I måndags gick Make Equal tillsammans med Robert Hannah, riksdagsledamot för Liberalerna, ut och bjöd in riksdagens manliga ledamöter till en #killmiddag för att göra upp med kvävande maskulinitetsnormer. Nu vänder de blicken mot näringslivet för att ta nästa steg i förändringsarbetet. 100 företag som vill ta ansvar för en trygg och jämställd arbetsplats fri från dålig jargong, kränkningar, trakasserier och sexuellt våld, bjuds in till en stor meet-up i Bonnierhuset.  
- Den senaste tidens berättelser visar att problemen finns överallt och varje dag, i både stort och smått. Vi vill använda oss av kraften som #metoo skapat genom att ta problemet på allvar och framöver tillsammans skapa arbetsplatser som är trygga för alla, säger Ida Östensson, ordförande för Make Equal.
Bakom inbjudan står, förutom Make Equal, Fabian Månsson, rådgivare och affärsman (bland annat f.d. VD H&M):  
- Om man inte blivit genuint upprörd efter vad som i lavinartad form uppdagats de senaste veckorna så har man blundat och hållit för öronen. Vi måste få till en varaktig förändring. Det är min förhoppning att många i våra företag känner detsamma och vill vara med och förändra - motverka dålig jargong, förhindra kränkningar och trakasserier. Kan detta över tid skapa tryggare och mer jämställda arbetsplatser så har vi alla varit med och bidragit till en verklig förändring. Kan det dessutom leda till att vi på sikt minskar sexuellt våld så har vi verkligen åstadkommit något att vara stolta över.
Mötet är på en dryg timme med fokus på vad vi alla kan göra, en genomgång av den nya lagen som trädde i kraft 1 januari 2017 samt förslag och handfasta tips på hur det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet kan se ut i praktiken.   Kontakt: Ida Östensson, ordförande Make Equal 070 544 07 98, www.makeequal.se, https://makeequal.se/pressbilder/   Fabian Månsson, rådgivare och affärsman   Datum: tisdagen den 28 november Tid: 16.00-17.15 Plats: Arenan, Bonnierhuset, Torsgatan 21 Anmälan: http://metooforetag.confetti.events Läs mer: http://makeequal.se/foretag