fbpx

Lediga tjänster

Gör praktik hos oss vårterminen 2021!

Stiftelsen Make Equal söker 1-2 personer som vill göra praktik hos oss på vårt kontor i centrala Stockholm.

Du som vill praktisera här står självklart bakom Make Equals värdegrund och vill hjälpa oss att göra skillnad. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Du har engagemang för och kunskap om jämlikhetsfrågor och gillar att få saker att hända. 

Utgångspunkten för praktikplatserna är rollbeskrivningen nedan, men detaljerna kring arbetsuppgifter sätts utifrån dina intressen och kompetens samt utifrån verksamhetens behov. Då vi är en liten organisation är det viktigt att du är prestigelös och kan hjälpa till där det behövs för stunden. Du behöver inte behärska alla delarna i rollen själv – alla vi i teamet kompletterar varandra. 

OBS! Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och pågå under minst 10 veckor men helst 20 veckor (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning). 

Vi eftersträvar en bredd hos oss och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser det som en extra merit om du har kunskap om och/eller erfarenhet av någon annan diskrimineringsgrund än kön och då i synnerhet av arbete med att motverka vithetsnormer och funktionsnormer

Make Equal har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter och kan utlova en spännande praktik där du blir en del av teamet och får chansen att testa en variation av arbetsuppgifter. Ditt ansvar växer under praktikperioden när vi lärt känna varandra och du blivit varm i kläderna. Det finns utrymme under praktiken att delta vid externa events och på konferenser för att samtidigt bygga ditt kontaktnät och lära känna fler inom fältet. 

Hör av dig på en gång med din ansökan, och sprid gärna vår förfrågan till dem du tror kan vara intresserade. Tack!

Vi vill ha din ansökan senast söndagen den 18 oktober 2020.

Rollbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta nära vår uppdragsverksamhet, tillsammans med vårt kommunikationsteam samt stötta i våra projekt Okej med dig och Allierad. Egenskaper som är bra för rollen är att vara orädd för att ta kontakt med personer utanför verksamheten via mail/telefon, kunna göra research, skriva texter, jobba målstyrt och att vara bra på att målgruppsanpassa. Du ska vara bra på och tycka om kommunicera och skapa innehåll till sociala medier, då detta kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har kompetens kring att ta fram medialt innehåll (film, foto, text) men ej ett krav. Du kan även komma att jobba med marknadsföring och sälj av Make Equals utbildningar och andra tjänster till målgrupper inom främst den privata och offentliga sektorn. I viss mån kan det finnas utrymme att metodutveckla. Precis som oss gillar du att få saker att hända och kan omvandla teoretisk kunskap till praktiska metoder. 

Andra erfarenheter som är meriterande är intresse och kunskap om maskulinitetsnormer, vithetsnormer, funktionsnormer, hat och hot på nätet, metoder för alliering och förändringsarbete kopplat till samtycke.

ANSÖK HÄR

Om rekryteringsprocessen 

Make Equal arbetar med en icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev.

 • Det första steget i processen består av att du kommer att få fylla i ett frågeformulär online bestående av ett tiotal frågor. Deadline för detta är den 18 oktober 2020. Besked om du har gått vidare eller ej i processen ges senast den 21 oktober.

• Går du vidare kommer du därefter att få göra ett arbetsprov och en intervju.

Arbetsprover och intervjuer kommer att ske digitalt tisdagen den 26 oktober. Tyvärr har vi inte möjlighet att genomföra intervjuer andra dagar.

OBS: Vi tar inte emot några frågor under rekryteringsprocessen som inte har med praktiska saker kring ansökan att göra.