Lediga tjänster

Gör praktik hos oss hösten 2021! 

Stiftelsen Make Equal söker 1-2 personer som vill göra praktik hos oss under höstterminen. Vårt kontor ligger i Stockholm men utifrån den rådande pandemin arbetar vi alla hemifrån och har skapat bra digitala förutsättningar för det. Om förutsättningarna möjliggör att vi återgår till kontorsjobb så vill vi gärna att praktikanten/praktikanterna arbetar från kontoret några dagar i veckan.

Du som vill praktisera här står självklart bakom Make Equals värdegrund och vill hjälpa oss att göra skillnad. Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Du har engagemang för och kunskap om jämlikhetsfrågor och gillar att få saker att hända. 

Utgångspunkten för praktikplatserna är rollbeskrivningen nedan, men detaljerna kring arbetsuppgifter sätts utifrån dina intressen och kompetens samt utifrån verksamhetens behov. Då vi är en liten organisation är det viktigt att du är prestigelös och kan hjälpa till där det behövs för stunden. Du behöver inte behärska alla delarna i rollen själv – alla vi i teamet kompletterar varandra. 

OBS! Din praktik ska ingå som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och pågå under minst 10 veckor men helst 20 veckor (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning). 

Vi eftersträvar en bredd hos oss och hoppas därför på sökanden med många olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser det som en extra merit om du har kunskap om och/eller erfarenhet av någon annan diskrimineringsgrund än kön och då i synnerhet av arbete med att motverka vithetsnormer och funktionsnormer

Make Equal har lång erfarenhet av att ta emot praktikanter och kan utlova en spännande praktik där du blir en del av teamet och får chansen att testa en variation av arbetsuppgifter. Ditt ansvar växer under praktikperioden när vi lärt känna varandra och du blivit varm i kläderna. Det finns utrymme under praktiken att delta vid externa digitala events och på konferenser för att samtidigt bygga ditt kontaktnät och lära känna fler inom fältet. 

Hör av dig på en gång med din ansökan, och sprid gärna vår förfrågan till dem du tror kan vara intresserade. Tack! 

Vi vill ha din ansökan senast söndagen den 4 april 2021.

Rollbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta nära vår uppdragsverksamhet med marknadskommunikation och även stötta i pågående projekt. Egenskaper som är bra för rollen är att vara orädd för att ta kontakt med personer utanför verksamheten via mail/telefon, kunna göra research, skriva texter, jobba målstyrt och att vara bra på att målgruppsanpassa. Du ska vara bra på och tycka om kommunicera och skapa innehåll till bland annat sociala medier, då detta kommer att vara en del av arbetsuppgifterna. Det är meriterande om du har kompetens kring att ta fram medialt innehåll (film, foto, text) men ej ett krav. Du kan även komma att jobba med marknadsföring och sälj av Make Equals utbildningar och andra tjänster till målgrupper inom främst den privata och offentliga sektorn. I viss mån kan det finnas utrymme att metodutveckla. Precis som oss gillar du att få saker att hända och kan omvandla teoretisk kunskap till praktiska metoder. Att stötta Make Equals projekt kan också ingå i dina arbetsuppgifter. 

Andra erfarenheter som är meriterande är intresse och kunskap om maskulinitetsnormer, vithetsnormer, funktionsnormer och metoder för förändringsarbete på arbetsplatser.

ANSÖK HÄR: https://forms.gle/W11w3HVjDXiTp1vH8

Om rekryteringsprocessen 

Make Equal arbetar med en icke-diskriminerande och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev.

 • Det första steget i processen består av att du kommer att få fylla i ett frågeformulär online bestående av ett tiotal frågor. Deadline för detta är den 4 april 2021. Besked om du har gått vidare eller ej i processen ges senast den 8 april.

• Går du vidare kommer du därefter att få göra ett arbetsprov och en intervju.

• Arbetsprover och intervjuer kommer att ske digitalt måndagen den 12 april. Preliminärboka gärna in det i din kalender redan nu ifall du går vidare. Tyvärr har vi inte möjlighet att genomföra intervjuer andra dagar.

 • Besked om du har fått praktikplats lämnas senast den 15 april. 

OBS: Vi tar inte emot några frågor under rekryteringsprocessen som inte har med praktiska saker kring ansökan att göra.

JOBBA HOS OSS

Make Equal arbetar med en icke-diskriminerande, anonym och kompetensbaserad rekryteringsmetod. Vi tar därför inte emot ansökningar via e-post och kommer inte att läsa CV:n eller personliga brev.  

Just nu finns inga lediga tjänster hos oss.