Hemslöjdsaktivisterna i Broderiklubben BK får stöd av Make Equal

3 maj 2016

Frida Holmström Ashbourne & Matilda Lenne från Norberg och Borlänge är två av de många unga som tog chansen att förverkliga sitt projekt för ett mer jämställt samhälle. Nu tilldelas deras projekt, Broderiklubben BK, 15 000 kronor och en handplockad mentor av Make Equal Projects.

Den feministiska och antirasistiska Broderiklubben BK är baserad i Stockholm och bildades år 2015. Nu drar de igång ett projekt som går ut på att hålla i workshops, anordna utställningar och starta upp fler feministiska broderiklubbar som verkar för ett mer jämställt samhälle med broderiet som metod.

Vi vill genomföra vårt projekt för att ge fler icke-män möjligheten att stärka varandra samtidigt som en skapar. Dessutom tycker vi att broderi är ett fint och roligt konstnärligt uttryck som bör få ta plats, projektledare Frida Holmström Ashbourne.

Broderiklubben BK träffas regelbundet och umgås och delar erfarenheter med varandra i ett rum fritt från män samtidigt som feministiska budskap och samhällskritik formuleras med broderiet som uttrycksform. Broderiklubben BK består i dagsläget av ett tjugotal medlemmar men projektledarna ser ett ökat intresse.

Det känns otroligt roligt att med hjälp av pengarna kunna nå ut till fler och få hålla på med något vi tycker är både roligt och viktigt. Tusen tack till alla fina som har röstat på oss, säger projektledare Matilda Lenne.

På instagramkontot @BroderiklubbenBK som har över 5000 följare kan du se vad de har för sig och få mer information om klubben. Make Equal Projects är ett projekt som är till för att unga som brinner för jämställdhet ska få möjlighet att genomföra sina idéer och vara med i förändringen mot ett jämlikt och jämställt samhälle. Projektet drivs av Make Equal och finansieras av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor, MUCF.