100 000 kronor till ungas jämställdhetsprojekt

14 mars 2016

Med Make Equal Projects får unga chansen att genomföra sina egna jämställdhetsprojekt. Idag öppnar fonden för nya ansökningar från alla mellan 13 och 25 år. De idéer som tar sig hela vägen får handplockade mentorer och delar på totalt 100 000 kronor. Ansökan sker via fondens hemsida projects.makeequal.se.
Unga utmärker sig å ena sidan genom att bära på nyskapande idéer, engagemang och driv och å andra sidan genom att sakna resurser. De tas inte heller på samma allvar som vuxna och har svårare att få gehör för sina idéer. Tanken med Make Equal Projects är att uppmuntra alla idéer om jämställdhetsprojekt och att genom ekonomiskt stöd och mentorskap hjälpa idéer att bli till verklighet, säger Niklas Berg, projektledare för Make Equal Projects.
Detta är det tredje året i rad som Stiftelsen Make Equal genomför projektet som ger unga möjligheten att förverkliga sina jämställdhetsprojekt. Fonden är en satsning riktad till unga som vill göra samhället mer jämställt. Några exempel på tidigare års  framgångsrika projekt är fotoutställningen True Faces of Sexual Violence, plattformen Svart Kvinna, projektet Teknikprogrammet och antologin Femserier. (se projects.makeeequal.se för samtliga tidigare projekt).
- Plötsligt så hade jag fått ut över 400 exemplar av min bok över hela Sverige och det är tack vare Make Equal Projects, berättar Veronica Grönlund som genomförde sitt projekt där hen skrev boken Fina flickor förändrar inte världen som en del av sitt projektarbete på gymnasiet.
Make Equal som står bakom satsningen är en stiftelse som arbetar lösningsfokuserat mot ett mer jämlikt samhälle och har ett flertal andra framgångsrika projekt bakom sig. Projekten används för att testa, utveckla och implementera metoder för jämlikhet och Make Equal Projects fokuserar på att ge unga en möjlighet att förändra samhället.